TRÆPÆONER I HAVEN Udskriv E-mail

En træpæon bliver nemt havens smukkeste plante, og bør normalt hverken stilles i baggrunden eller for langt ind i mængden mellem andre buske.

Brug hellere planten som solist eller som en særligt fremtrædende skønhed, gerne forrest i bedet eller fremhævet i et forhøjet bed eller et stort kar.

Store sten står godt til træpæonernes meget rene stil. Et hævet bed mellem stenene er helt oplagt, om det ses på billederne her.

Når planten er veletableret efter et par år, kan nogle typer stå med lidt bare ben under løvet, så det klæder dem at blive underplantet med ganske lave bunddækkeplanter på lidt afstand, eller med lave blomstrende buske. Undgå aggressive planter med løbende rødder inden for den nærmeste kvadratmeter af træpæonens centrum.

Samme plante om efteråret, underplantet med blyrod, Ceratostigma plumbaginoidesGode naboplanter til en træpæoner bør ikke skabe støj i synsindtrykket, men vælg gerne bladfarver, som står godt til træpæonens, eksempelvis blåduggede blade under de ofte rødligt anløbne pæonblade.

Plantestedet skal ligge i læ og rimeligt solrigt - men absolut aldrig på vintervåd jord. Det kan rødderne ikke tåle i længden, fordi de stammer fra områder med regulær vintertørke eller stærkt drænende jord i det centrale Kina.